Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 01 februari 2017 @ 17:54 door Calamandja , 146 keer bekeken

Ren Hang - Naked/Nude

 

 

De jonge Chinese fotokunstenaar Ren Hang doorbreekt taboes rond het menselijk lichaam en seksualiteit. Naakte jongvolwassenen, even mooi als onbeschaamd, spelen in zijn werk de hoofdrol. Te zien van 26 januari tot en met 12 maart 2017, in het Foam in Amsterdam. Provocerend en tegelijkertijd poëtisch. Tijdens Unseen Photo Fair 2016 werd de kunstenaar geselecteerd voor het Outset | Unseen Exhibition Fund. Zijn tentoonstelling in Foam is het resultaat.


Naakte jongvolwassenen, veelal Chinees en allemaal even mooi en onbeschaamd, spelen de hoofdrol in het werk van Ren Hang. Zwanen, pauwen, vissen, slangen, maar ook kersen, appels, of bloemen, planten en bomen worden ingezet als even absurde als poëtische accessoires. De mannelijke modellen komen vooral uit zijn directe vriendenkring; de vrouwelijke modellen meldden zich via de website van de fotograaf . De meisjes voldoen aan zijn schoonheidscriteria: een lelieblanke huid, veelal zwart haar, met rood gestifte lippen en gelakte nagels. Ze poseren gewillig in uitgebalanceerde poses, of innig met elkaar verstrengeld tot uitgekiende lichamelijke composities. Hoewel geheel geënsceneerd en vaak uitdagend expliciet in het tonen van genitaliën, is het werk van Ren Hang niet zozeer pornografisch te noemen. Het menselijk lichaam neemt in zijn werk sculpturale vormen aan en lijkt vooral de taboes die op het lichaam en de seksen rusten te willen doorbreken.


Het werk van de kunstenaar is verschenen in diverse tentoonstellingen en magazines in China en over de hele wereld. De fotografie van Ren Hang is eerder in Nederland te zien geweest in de groepstentoonstelling FUCK OFF 2 in het Groninger Museum in 2013. Deze tentoonstelling werd samengesteld door kunstenaar en activist Ai Weiwei. Ren Hang heeft inmiddels al vele kunstenaarsboeken gepubliceerd die vrijwel altijd onmiddellijk uitverkocht raken.Reacties

  • Rene1001
    donderdag 14 december 2017, 09:47

    mooi

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.