Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 augustus 2011 @ 01:12 door Calamandja , 879 keer bekeken

Naakte performance art op Wal…

            

Maandagmorgen werden passanten van Wall Street (wellicht onaangenaam) verrast door bijzondere performance art waarbij enkele deelnemers naakt waren. De deelnemers deden tijdens de performance “Ocularpation: Wall Street” alsof ze druk aan het werk waren. Doordat de deelnemers naakt waren, heeft de politie ze voor ‘wanordelijk gedrag’ gearresteerd.

De performance is eigenlijk een vijf minuten durende protestactie, ontsproten aan het creatieve brein van kunstenaar Zefrey Throwell, tegen Amerikaanse- en internationale financiële instanties.  Hij gaf aan dat de performance van tevoren ingestudeerd was met het doel om het publiek aan het denken te zetten en niet om de confrontatie met de politie op te zoeken. Over de arrestaties zei hij: “The arrests happened at the end of the performance after everyone had already put on their clothes on, oddly enough.”

Eric Clinton Anderson, die vrijwillig overging tot het vertolken van de rol van naakte conciërge recht voor de deur van de beurs, zei over zijn acties: “I took my clothes off in the most natural way that you can when you’re sweeping. Somebody needs to clean up Wall Street.” Anderson had echter niet verwacht gearresteerd te worden nadat hij zonder protest meteen zijn kleren weer had aangedaan toen hij door een agent hiertoe was verzocht. Anderson zei: “I thought they’d just yell at us and call us weird.” (Bron:  New York Times, CBC, AP)

zefrey-throwell-ocularpation-wall-street



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.