Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 10 augustus 2011 @ 01:42 door Calamandja , 900 keer bekeken

Spencer Tunick laat 500 Belge…

   

De New Yorkse beeldkunstenaar Spencer Tunick -bekend om zijn foto's van grote groepen naakte mensen- maakte voor het project ‘sleeping beauties’ foto's in het Kasteel van Gaasbeek.

Spencer Tunick maakte in het Kasteel van Gaasbeek in Lennik foto’s van zo’n vier- tot vijfhonderd naakte mensen. De kunstenaar zal de beelden nadien gebruiken in een nieuwe installatie die later in het kasteel te zien zal zijn. 
Het project kadert in de tentoonstelling ‘Sleeping Beauties’ van gastcurator Ann Geeraerts. Die tentoonstelling brengt een selectie werken van hedendaagse kunstenaars die zich door slaap en droom laten inspireren. 
Spencer Tunick wou het "ideale licht voor droom en slaap" en begon te fotograferen bij zonsopgang. De vrijwilligers moesten er dus vroeg bij zijn. Ondanks de kou en regen was iedereen op de afspraak in het Kasteel van Gaasbeek. 
Er waren verschillende 'settings' voorzien, zowel binnen als buiten het kasteel. Hij fotografeerde slapende figuren en poëtische dagdromers en werkte deze keer ook met een aantal attributen zoals kussens en veren. Zo maakte hij foto's van naakte mensen die een kussengevecht uitbeelden, een fantasie van hem. 
De kunstenaar was tevreden en ook de modellen waren enthousiast. "Ze vonden het een unieke ervaring en bevrijdend."



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.