Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 07 januari 2012 @ 14:34 door Calamandja , 1002 keer bekeken

Kunstzinnig naakt bij IDFX

   
BREDA.  In de beeldende kunst zijn het vooral vrouwen die naakt worden afgebeeld.

Veelal geschilderd, gebeeldhouwd of gefotografeerd door mannen. Zelfs het zeldzame mannelijke naakt dat bekend is uit de kunst, heeft veelal een mannelijke schepper. Gemaakt vanuit een fascinatie voor de anatomie. Of vanuit homo-erotisch perspectief. 

Mannelijk naakt, als kunst voor de vrouw, is zeldzaam. Dat ontdekte de Bredase fotografe/kunstenares Juul Paalvast. Voor haar de aanleiding om een serie foto's te maken. Mannen, naakte mannen. Niet per se mooie, stoere, goed geproportioneerde mannen. Gewoon mannen. Gefotografeerd in natuurlijk licht. En zonder er later vanalles digitaal aan te veranderen. In eenvoudig zwart-wit. 

Blootgewoon, gaf ze de serie als naam. Titel die ze ook gebruikt voor een gelijknamig boek. 

Vanaf zaterdag 14 januari is een deel van haar serie te zien bij een expositie bij IDFX aan de Markendaalseweg. 

Aangevuld trouwens met vrouwelijke naakten. Want uiteindelijk liet de fascinatie voor het naakt Paalvast niet los. Na mannen, bij wie zij tijdens het fotograferen vooral ook veel leerde over zichzelf, over haar eigen wijze waarop ze tijdens het fotograferen ook of misschien juist zichzelf misschien nog wel meer blootgaf dan haar objecten, is zij nu overgestapt naar het vrouwelijk lichaam. Onderwerpen waar zij, zo schrijft ze zelf, eigenlijk stiekem liever in een grote boog omheen zou lopen. 

De expositie is te zien tot en met 5 februari. Elke donderdag tot en met zondag tussen 14.00 en 18.00 uur en op afspraak.

     



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.