Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 15 februari 2015 @ 15:55 door Calamandja , 125 keer bekeken

Naakte actrice wil taboes ove…


Caitlin+Stasey.jpg   

Over naaktheid, die geen lustgevoelens willen opwekken...

   

De Australische actrice Caitlin Stasey stond er op om de taboes over vrouwelijke schoonheid te doorbreken door zichzelf bloot te geven. Ze lanceerde daarom een website waarop vrouwen naakt poseren, maar ook hun ziel blootleggen. Hun ziel?...

    

De eerste bijdrage werd geleverd door Caitlyn zelf. Zij poseerde naakt in natuurlijk licht en zonder digitale aanpassingen. Caitlin Stasey, onder andere bekend van de televisieseries ‘Neighbours’ en ‘Reigns’, interviewde zichzelf ook over de meest intieme zaken, waaronder: het schuldgevoel na haar eerste masturbatie, haar ervaringen met biseksualiteit en haar open relatie.  

   

"Allerlei recente bewegingen, zoals #freethenipple, hebben mij een wereld doen ontdekken waarin vrouwen strijden voor gelijkheid en vragen om gehoord te worden, waarin ze steun vinden door eerlijkheid en solidariteit. Ik wilde mijn steentje bijdragen en helpen om mythes over vrouwelijkheid te ontkrachten," waardoor Caitlyn de opzet van haar website herself.com verklaarde.

   

Caitlin Stasey: "Nu bestaan de vooroordelen dat de seksualiteit van een vrouw puur fysiek is, dat een vrouw die naakt verschijnt dit enkel doet om lustgevoelens uit te lokken. Maar vrouwen kunnen ook naakt zijn, gewoonweg omdat ze dat zelf willen. Het ideaalbeeld van de perfecte naakte vrouw verander je best door zoveel mogelijk naakte vrouwen te tonen."

   

Zo zie je nogmaals, dat alles dé betekenis verkrijgt, die een mens er zélf aan geeft. In elk geval trekt vrouwelijke naaktheid veel meer bezoekers naar deze website dan een tekst over Zelfkennis. Op de vraag of Caitlin ja dan neen ietwat 'spiritueel' is ingesteld, durf ik uit vrome beleefdheid geen antwoord geven, gewoonweg omdat het een retorische vraag is.

   

Hiernaast een naaktfoto van haarzelf. Niet om lustgevoelens uit te lokken, noch om iemands verbeelding op hol te laten slaan, maar gewoonweg omdat ze er zélf voor koos.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.