Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 november 2011 @ 01:03 door Calamandja , 1043 keer bekeken

Zinnenprikkelende naaktfoto's…

    
Er zijn leuke woordspelingen te maken met het woord 'spanning' als het licht uitvalt juist bij een expositie met erotisch getinte foto's. Maar de Bossche galerie-eigenaar Mark Peet Visser was dinsdagavond niet in voor grapjes. Zonder licht zouden de 250 genodigden maar zeer mondjesmaat kunnen genieten van het werk van de Vlaamse fotograaf Marc Lagrange.

En juist bij de opening van déze expositie, waar Visser al jaren voor bezig is, zat er veel meer tegen. Fotoboeken van Lagrange kwamen niet door de douane en de fotograaf zelf zat vast in een enorme file bij Antwerpen. 

Marc Lagrange fotografeert al zijn hele leven. Hij werkte ooit als ingenieur, daarna als modefotograaf en de laatste vijf jaar als kunstenaar/fotograaf. En wie de galerie binnenkomt, snapt vrij snel wat Lagranges thema is: aantrekkelijke naakten vaak in een bijzonder decor.

Lekkernijen
Zoals de vier bepruikte zwart-wit dames in een koninklijk Frans vertrek die hun vingers aflikken achter een tafel vol met lekkernijen. Of de twee naakten die achter een eettafel staan samen met een priester die met een wit servet zijn mond schoonveegt.

Lagrange, eenmaal gearriveerd, legt uit dat zijn foto's arbeidsintensief zijn en het resultaat van een team waarin ook stylisten een belangrijke rol spelen.

Playboy
Een vergelijking met Playboy? Mark Peet Visser vindt het werk van Marc Lagrange ingewikkelder. 'Er is meer aan de hand dan een blote dame'. De Vlaming zelf vindt het belangrijk om de verbeelding van de toeschouwer aan het werk te zetten. 'De kunst is dat zíj er zelf een verhaal bij verzinnen'.

  



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.